Programe, obiective turistice

Agrement

Dacă sunteți în căutare de relaxare sau aventură, la noi este locul potrivit! Zona oferă numeroase programe, fie că doriți o plimbare în natură sau să aveți parte de experiențe culturale. Vizitați frumoasele noastre trasee de drumeții sau explorați muzeele și monumentele locale! Nu ratați restaurantele și cramele din zonă, unde vă așteaptă cele mai gustoase bucate din regiunea noastră.

Veți găsi programe interesante indiferent de categoria de vârstă din care faceți parte - Aflați mai multe despre programele disponibile în zona Izvoare și Harghita.
 

Centrul de echitație cu cai islandezi de la Izvoare

Descoperiți natura calmă și pașnică a cailor islandezi de la Centrul de echitație din Izvoare!

Stilul de trap al rasei cailor islandezi este unul special și face ca plimbarea să fie plăcută. Mulțumită formei sale excepționale de mișcare, călăria poate deveni extrem de confortabilă și agreabilă.

AVPS ''Târnava Mare''

Principalul scop al asociației este ca membrii pescari sportivi să practice pescuitul în cât mai bune condiții. Pescuitul este permis doar după cumpărarea biletului zilnic sau a abonamentului anual.

 

Mai multe informații

Grădina zoologică și grădina de mângâierea animalelor din Sub Cetate

În parc, copiii și adulții se pot apropia de animale, le pot atinge, le pot mângâia. În multe cazuri, contactul cu animalele poate fi, de asemenea, de natură terapeutică, deoarece au un efect benefic asupra sănătății noastre fizice și mentale. Vizitatorii pot cunoaște animalele din curtea veche a casei, precum și unele specii exotice, copiii pot încerca, de asemenea, călăria pe frumoșii noștri ponei.

 

Mai multe informații

Skivarsag - stațiune de schi Vărșag

Teleschiul numărul unu din Ținutul Secuiesc, în inima Ținutului Secuiesc.    

Detaliile pistei sunt după cum urmează:
· Lungimea ridicării 840 metri
· Altitudine 970-1170 metri
· Lungime 1050 metri
· Diferență de nivel 161 metri
Grad de dificultate: avansat; clasificare: roșu.

 

Mai multe informații

Pistă de bob - Lobogó

Prinde viteză pe pista de bob Lobogó din Băile Homorod!
 

Dacă sunteți în vizită în Băile Homorod, nu ratați traseul fantastic Lobogó Bob, care promite o alunecare palpitantă pe aproape 1000 de metri. Viteza pe pistă poate fi chiar de 45 km/h, astfel garantat veți avea parte de o experiență plină de andrenalină! Pista, cu design unic, include 4 spirale care amplifică experiența.

Bază de experiențe Fáradt Bakancs

Baza noastră nou creată reprezintă destinația ideală a celor care doresc să se distreze și să se relaxeze în Izvoare la poalele munților Harghita Mădăraș. Restaurantul și heleșteul cu păstrăvi „Öreg Szivacs” se află de asemenea pe teritoriul bazei noastre. În inima văii oferim distracție și relaxare perfectă pentru orice vârstă. Suntem prima bază Segway în Transilvania, dar bineînțeles mai avem o gamă largă de programe de oferit, precum: Mountaincart, Via Ferrata, BIG AIR BAG și ture organizate la munții Harghita Mădăraș. Specialiștii noștri au grijă ca vizitatorii să aibă parte de distracție maximă.

 

Mai multe informații

KayaKing pe Barajul Zetea

Scopul nostru este promovarea sporturilor acvatice și a unui stil de viață sănătos.
Echipamentul nostru:

  • caiac de tură
  • caiac dublu
  • hidrobicicleta
  • paddleboard (SUP)
  • veste de salvare
  • padele

 

Mai multe informații

Hargita Outdoor

Hargita Outdoor a fost fondată de un grup de prieteni entuziasmați, iubitori de sporturi în natură, și cu o puternică cunoaștere locală a munților, a florei și faunei sălbatice din regiunea Harghita.Viziunea noastră este promovarea importanței păstrării a uneia dintre cele mai extinse păduri neatinse din Europa - patrimoniul nostru natural- prin prezentarea ei în mod ecologic și activ. Să fie schiuri, rachete de zăpadă, biciclete sau bocanci, vă vom ghida prin trasee uluitoare să vă prezentăm acest habitat uimitor. 

 

Mai multe informații

Vizită şi degustare la berăria Csíki Sör

Poate că aţi auzit deja despre berea Igazi Csíki Sör, poate aţi şi gustat-o deja. Dar stiaţi că pentru producerea acestei bere meşteşugită sunt folosite numai produsele naturale şi că în anii trecuţi berea a cucerit mai multe medalii la diferite festivaluri? Cu ajutorul nostru puteţi descoperi secretele şi technicile de fabricare şi puteţi degusta toate tipurile de bere produse la barăria din Sânsimion.
Programul de 2 ore conţine vizitarea berăriei, prezentarea fabricării, degustare din specialităţi locale şi consumare nelimitată de bere.

 

Mai multe informații

Balu Park

Într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985 m din care 350 m peste un lac. Cele 11 trasee cu grade diferite de dificultate au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci, acoperind o suprafaţă de 1.5 hectare. La noi, cei dornici de aventură, indiferent de vârstă, au aici parte de distracţie, odihnă activă, adrenalină şi o experienţă de neuitat.

 

Mai multe informații

Observatorul de urși Zetea

Observatorul se află în comuna Zetea, satul Desag (judeţul Harghita). Informaţii se pot găsi la orice pensiune sau pe pagina de Facebook „Medveles és fotózás a Hargitán“(în traducere: „Pândeşte şi fotografiază urşii în Harghita“), unde vei afla datele de contact ale pădurarului Zsolt Babos. Grupurile trebuie să fie de minimum două persoane, iar plecările se fac cu câteva ore înainte de lăsarea nopţii. 

 

Mai multe informații

Munții Harghita-Mădăraș

Vârful Harghita-Mădăraş, cu ai săi 1801 m, este cel mai înalt din segmentul sudic al lanţului eruptiv Călimani - Gurghiu - Harghita. Vârful este situat în partea centrală a masivului Harghita de Nord, delimitat la nord de pasul Şicasău (limita cu Munţii Gurghiu), iar la sud de pasul Vlăhiţa sau Tolvaioş (limita cu masivul Harghita de Sud). Pentru ca să ajungi în vârful Harghita-Mădăraş trebuie ca mai întâi să ajungi în zona cabanelor din staţiunea Harghita-Mădăraş. Din staţiune până în vârful muntelui este foarte uşor de ajuns. Sunt vreo 2 km cu o pantă lină. Nu trebuie echipament special, iar în condiţii normale, se face în jumătate de oră.

 

Mai multe informații

Lacul Roșu

Lacul Roșu este una dintr-e cele mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul României și face parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz.

Peștera Șugău

Peştera Şugău este situată în Grupa centrală a Carpaților Orientali, în Munții Giurgeului, Masivul Șipoș (1600 m), la altitudinea absolută de 1060 m. Peștera și ariile protejate aferente se află în totalitate pe teritoriul administrativ al comunei Suseni, pe proprietatea Composesoratului Valea Strâmbă. Peștera Șugău are o lungime de 1021 metri și o dezvoltare pe patru niveluri (etaje), din care cele trei superioare sunt fosile (uscate) și cel inferior este activ (cu curs activ de apă, pârâu). Etajul activ este un izvor carstic, fiind izvorul Pârâul Șugău. Principala atracţie din peştera, vestită tot datorită legendei ce o învăluie, este Lacul Îndrăgostiţilor, aflat într-una dintre săli. Se spune că cei care vin aici şi beau din apa lacului vor rămâne îndrăgostiţi de-a pururi.

Cascada Csorgókő de la Vărșag

În pădurea localității Vărșag, pe pârâul Fântâna Mare, se află cascada Vărșag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se aruncă de la înălțimea de 7 metri, formând o frumoasă cascadă în două trepte. De aici se îndreaptă spre Târnava Mare, al cărui afluent de stânga este. Cum ajungem sus, ne putem duce la izvoarele pârâului, dar și la un punct de belvedere. Pentru izvoare trebuie să urmărim în sus pârâul și după cca 0.5 km ajungem la cele 7 izvoare care se îndreaptă spre vale. Pentru belvedere vom continua drumul până la culmea Talas. Belvederea construită din lemn este aproape. De aici putem admira suprafața imensă a Vărșagului.

 

Mai multe informații

Salina Praid

Baza de agrement a Salinei Praid este amenajată la "Orizontul 50", care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.Odata ajunşi la nivelul Bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste.

Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon

În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni. În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.

Barajul Zetea

Explorați apele barajului Zetea cu caiace de închiriat și cu vâsle SUP, sau pescuiți, faceți sport sau chiar doar faceți plajă pe malul apei!

Árpád Háza Csárda (Restaurant)

Restaurantul confortabil cu mobilier tradițional secuiesc este renumit pentru aromele sale secuiești și delicatese de bună calitate făcute din produse organice de casă.

Mini Parc Transilvania

Plimbați-vă prin Transilvania într-o singură zi! Mini Transylvania Park este singurul parc model multicultural, tematic din România, unde vizitatorii pot vedea o copie redusă a celor mai importante clădiri istorice din Transilvania. Parcul este situat în Băile Szejke, la ieșirea din Odorheiu Secuiesc.